Maratonijooksjaid oodatakse Tallinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval toimub Tallinnas rahvaspordiüritus SEB Tallinna sügisjooks.
Pühapäeval toimub Tallinnas rahvaspordiüritus SEB Tallinna sügisjooks. Foto: Toomas Huik / Postimees

Pühapäeval Tallinnas toimuval Eesti ja Baltimaade suurimal rahvaspordiüritusel, SEB Tallinna sügisjooksul on maratonirajale minemas üle 1000 jooksja.

“Maratonivõitu lähevad eelkõige püüdma tugevad jooksjad Aafrikast,” ütles sügisjooksu korralduskomitee liige Mati Liliallik. “Kogenuim jooksumees on Venezia maratoni võitnud keenialane David Makori Omiti, kelle isiklik rekord on 2:08.49. Omiti kaasmaalane Felix Kipkorir Kangogo jookseb Tallinnas elu esimest maratoni, tema isiklik tippmark poolmaratonis on 1:00.54.”

Lilialliku sõnade kohaselt võivad esikohaheitlusse sekkuda Teferi Kebede Baicha Etioopiast ja venelased Juri Vinogradov ning Vladimir Sozonov.

Tallinnas selgub Eesti meister ja favoriidina läheb starti meie rekordimees Pavel Loskutov.

“Huvitav on teada, et Loskutov võistleb maratondistantsil kodumaa pinnal esimest korda,” rääkis Liliallik. “Naistest on Tallinnas favoriit Ruth Kutol Keeniast, kelle isiklik rekord on 2:27.22.”

Sügisjooksu kümne kilomeetri distantsil pakuvad Tiidrek Nurmele konkurentsi 2002. aasta maratonijooksu Euroopa meister Janne Holmen Soomest, etiooplased Kelbessa Yonas Tefera ja Diriba Refera Garomsaga ning tugevad jooksjad Leedust, Lätist ja Venemaalt.

Naiste esikohale pretendeerivad leedulannad Remalda Kergyte ja Egle Skruzdytre ning Eesti jooksjad Jekaterina Patjuk ja Laura Suur.

Eesti suurimale rahvaspordiüritusele on juba nime kirja pannud üle 11 000 jooksja 22 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles