Veel kord elektri hinnast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Pärast minu kirjutist toimus meil elektriliinide ülevõtmine väga kiiresti ning mittenõustujaid lubati välja lülitada. Minule vastati, et kõik olid nõus ja minu allkirjad on ka.

Mulle sai selgeks, et meie nõusolekuks loeti meie allkirju peakaitsme voolutugevuse kohta. Selleks me tõesti allkirja andsime. See olekski võinud tähendada üldist nõusolekut, kui poleks selgunud hoopis olulisem aasjaolu, nimelt hinna suur sõltuvus ( ~30 - 40 %) sellest, kelle oma on madalpinge elektriliin.

Meilt võeti aastaid tasu sel määral, nagu kuuluks see Eesti Energiale. Nõudsin kevadel üldkoosolekul selle küsimuse selgitamist, kuid  keelduti, sest nõusolekut liinide üleandmiseks siis poleks antud.

Kirjutasin ka kirja juhatusele, milles neli inimest oma allkirjaga tühistasid oma nõusoleku ning andsime selle sekretärile registreerimiseks. Üllatuseks leidsin kirja varsti oma uksetaguselt riiulilt, seda polnud vastu võetud. Alles hiljutiste ülevõtmiste järel taipasin, et see kiri poleks võimaldanud elektriliine üle võtta ja väita kõikide nõusolekut.

Mind huvitaks, kas Eesti Energia teadis seda, et kõik pole nõus, võivarjati seda fakti nende eest. Praegu on olukord väga segane - voolumõõtjad on paigaldatud, aga seadust rikkudes. Lepinguid ilmselt sõlmitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles