Alanenud meri pakkus Valgerannas lõhkekehi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgerannas tuli mõõnaga välja kaksteist lennukipommi ja viis mürsku.
Valgerannas tuli mõõnaga välja kaksteist lennukipommi ja viis mürsku. Foto: Päästeamet

Mere ääres jalutaja avastas teisipäeval Pärnumaal Audru valla populaarses supluskohas Valgerannas liiva seest 12 Teise maailmasõja aegset lennukipommi ja viis mürsku.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja sõnutsi oli pommileid põhilisest supluskohast eemal, kuid siiski piirkonnas, kus inimesed käivad telkimas ja ujumas.

Raja jutu järgi tulid pommid nähtavale seetõttu, et veetase oli üle poole meetri alanenud.

Demineerijad uurivad, mis asjaoludel pommid ja mürsud võisid randa sattuda. Seni on demineerijad tuvastanud, et leitud lõhkekehad pärinevad Teise maailmasõja ajast.

Lõhkekehade seisukord oli selline, et neid oli võimalik transportida. Lõhkekehad viidi rannast ära, et demineerijad saaksid neid uurida ja seejärel hävitada.

Päästeameti pressiesindaja tuletas meelde, et iga lõhkekeha on inimesele ohtlik. „Leides kahtlase eseme, tuleb sellest kohe teatada hädaabinumbril 112. Kindlasti ei tohi leitud eset ise puutuda,“ õpetas Raja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles