Riia maantee lubati avada nädala pärast

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Pärnu Vesi nõuab Riia maanteel torutööde lõpetamist esmaspäevaks, 4. oktoobriks.
AS Pärnu Vesi nõuab Riia maanteel torutööde lõpetamist esmaspäevaks, 4. oktoobriks. Foto: Urmas Luik

Pärnu Riia maantee peab kogu ulatuses liikluseks avatud olema hiljemalt 11. oktoobriks, mis tähendab, et veevärgi ehitaja AS Terrat ja alltöövõtjana tänavat asfalteeriv AS BaltiFalt saavad juurde kaks armupäeva töö lõpetamiseks.

“Riia maantee peab liikluseks avatama hiljemalt 11. oktoobriks ehk ületuleva nädala alguseks,” kinnitas Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna liiklusspetsialist Toomas Tammela.

Majandusosakonna teede peaspetsialist Jaak Kanniste aga toonitas, et Riia maanteel toru- ja asfaltimistööde lõpetamise ametlikku tähtaega pole 8. oktoobrilt keegi edasi lükanud.

Samal ajal on tööde graafik Riia maanteel pingeline.

Veidi üle nädala tagasi teatas Kanniste, et töödega Riia maanteel on töövõtjad maas ligikaudu nädala. Nüüd teatas tellija AS Pärnu Veega uue veevärgi ja tänava taastamise töövõtulepingu sõlminud AS Terrati projektijuht Ard-Kristjan Kakko, et tänu veel kolme brigaadi juurde toomisele ollakse nibin-nabin graafikus ning 11. oktoober pole tööde lõpetamiseks utoopia.

Kakko sõnade järgi tekkis ajakadu juba Laial tänaval Vingi ja Vanapargi tänava vahelise lõigul, kus selgus, et lahti kaevatud vana torustik ei vastanud etteantud joonistele ning projekti tuli muuta.

“Kaotasime neli päeva, kui tööde algus Riia maanteel edasi lükkus,” selgitas Kakko. “Viimasel ajal oleme töötanud kuus päeva nädalas ja 10-12 tundi päevas.”

Kakko ei salanud, et pikad tööpäevad ja nädalavahetustel tänaval raske tehnikaga töötamine on tekitanud nurinat tänavaäärsete majade elanikes.

Kiirust on vaja taga ajada kas või sellepärast, et Karja ja Suur-Jõe tänavale suunatud bussiliiklus läheb ümbersõitude näol vedajatele kallimaks.

“Linn ei saa lubada tähtaja pikendamist,” kinnitas Kanniste linnaametnikuna. “Kui tuleval nädalal ikka veel torutöid tehakse, peatame AS Terrati töö Ringi tänaval ja suuname kogu jõu Riia maanteele.”

Sellega lükkuks edasi Ringi tänava kogu ulatuses liiklusele avamine.

“Midagi ei ole teha, Riia maantee avamine on prioriteet,” sõnas Kanniste.

Vääramatu jõud – vihm

“Torutöödega peame valmis saama tulevaks esmaspäevaks,” sõnas Kakko. “Edasi tuleb lõpetada tänava asfalteerimine, mille tähtajalist lõpetamist võivad väärata vihmased ilmad.”

Kakko selgitas, et kui vähema sajuga saavad asfaltijad aluskihti maha panna, siis pealmist asfalti küll mitte.

“Kui ikka sajule pöörab, asfaltida ei saa,” tähendas Kakko, kuid lisas, et sel juhul, kui “ilm ära pöörab, on tegu looduse vääramatu jõuga, mida pole võimalik kalendaarselt ette ennustada”.

Riia maanteel veevärgitööd tellinud AS Pärnu Vee juhataja Garri Suuk ütles, et on jäänud oma nõudmisele kindlaks ja eelolevaks esmaspäevaks ehk 4. oktoobriks peavad torutööd Riia maantee Rähni ja Vanapargi vahelisel lõigul lõpetatud saama.

“Esmaspäeval peab tänav kogupikkuses olema asfaltijate käsutuses,” nõudis Suuk.

Pärnu Vesi on rahul

Sama ajal avaldas Pärnu veefirma juhataja rahulolu AS Terrati tehtule.

“Ei saa öelda, et AS Terrati mehed kehva tööd teeksid või tööd organiseerida ei oskaks, tehakse kuni 12tunniseid tööpäevi. Viimane seisak ei tulenenud neist, vaid sellest, et BaltiFaldi kohalikus asfalditehases tekkis avarii ning mustkattemassi tuli ajutiselt vedada Tallinnast.

Suuk rõhutas sedagi, et linnale kuuluv AS Pärnu Vesi läks kaasa nõudmisega taastada asfaltkate Riia maanteel kogu tee laiuses, mitte ainult torustiku ehitamiseks üles kaevatud sõidurajal. “Linn saab pärast meie lahkumist Vanapargi tänavast Rähni tänavani tervenisti uue teekatte,” lubas Suuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles