Laste tehtud – hästi tehtud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellukese lasteaed ja Pärnu Vene gümnaasium osalesid koostööprojektis „Laste tehtud, hästi tehtud multikas”.
Kellukese lasteaed ja Pärnu Vene gümnaasium osalesid koostööprojektis „Laste tehtud, hästi tehtud multikas”. Foto: Erakogu

Kellukese lasteaia ja Pärnu Vene gümnaasiumi koostööprojekt „Laste tehtud, hästi tehtud multikas” on jõudnud lõpule.

Projektis osalesid Kellukese lasteaia Rodnitšoki ja Mai lasteaia viienda rühma lapsed ning Vene gümnaasiumi kolmandate-neljandate klasside õpilased.

Projekti eesmärk oli laste suhtlemisoskuse, kõne ja loomingulisuse arendamine iseseisva õppimise ja multifilmide tegemise kaudu. Projekti raames toimus mitu üritust. Nii lastele kui ka täiskasvanutele meeldib multikaid vaadata, kuid nende valmistamine nõuab ohtralt tööd.

Esmalt läbisid õpetajad internetiportaalis Koolielu koolituse "Animatsioon". Lapsed said tutvuda multifilmide tekkimise ajalooga. Kasutatud materjalide hulka kuulusid näiteks ETV lastesaated ("Teeme Tomiga multifilmi!"). Ette oli nähtud tutvumine arvutiprogrammidega, sest tänapäeval kergendab arvuti kasutamine töömahtu. Lapsed tutvusid ka ametitega, mis on seotud animatsiooniga.

Stsenaariumi koostamine, tegelaste valmistamine ja pildistamise protsess valmistas paljudele väga palju elevust ning rõõmu, mis oligi projekti eesmärk. Valminud multifilm "Aastaajad" sai esitatud ka vabariiklikule konkursile „Lahe asi“.

Töösse olid kaasatud Mai lasteaia lapsed ja nende vanemad. Lapsed kutsuti töötuppa, kus nad tutvusid võlusõnaga "Animatsioon". Sealt said nad kaasa positiivseid emotsioone, samuti valmis seal multifilm "Kakuke".

Rühma Rodnitšok lapsevanemad kutsuti üritusele "Multsaal". Osalejad said vaadata õppevideot "Kuidas valmistada multifilmi" ja seejärel osaleda multifilmi valmistamise protsessis. Multifilmi süžee oli seotud lasteaia ühe teise projektiga ja filmi pealkirjaks sai "Tervislik taldrik". Multifilmide vaatamise õhtu möödus väga edukalt.

Pärnu Vene gümnaasiumi õpilased valmistasid kaks multifilmi: 3.a klassi õpilased tegid filmi "Lille sünnipäev" ja 4.b klassi õpilastelgi valmis oma film.

Kõik asjaosalised tõi kokku virtuaalne keskkond eTwinning. Näidati valminud multifilme ja üksikasjalikult tutvustati tööprotsessi. Õpetajad said projektis osalejate eripäeviku kaudu omavahel kogemusi ja muljeid vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles