Kahtlased kaubitsejad tülitavad parklates inimesi

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kööginuge ja muud taolist müügiks pakkuvad äritsejad liiguvad Pärnu peal ringi transiitnumbreid kandvate masinatega. Pildil Port Artur 2 juures asuvas parklas linnakodanikega kaupa teha üritanud mees.
Kööginuge ja muud taolist müügiks pakkuvad äritsejad liiguvad Pärnu peal ringi transiitnumbreid kandvate masinatega. Pildil Port Artur 2 juures asuvas parklas linnakodanikega kaupa teha üritanud mees. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel nädalal on Pärnu kesklinnas ja Papiniidu piirkonnas ostukeskuste parklates nähtud mehi, kes pakuvad müügiks köögitarvikuid.

Kommersandid käivad parklates ühe auto juurest teiseni ja näitavad masinas istujatele läbi akna söögiriistade reklaame, mitte esemeid endid, ja pakuvad tarvikuid müüa. Transiitnumbritega autoga sõitvad vigast vene keelt kõnelevad kaubitsejad ei ütle otsesõnu, et soovivad pakutavat kraami müüa, vaid nimetavad kaupa “kingituseks”, mille lunastamiseks tuleb inimesel aga ikkagi raha välja käia.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Kaja Graki kinnitusel on Pärnu inimesed politseile teada andnud eelkirjeldatud äritegevusest Papiniidu tänava parklas, kuid Pärnu Postimehe andmeil kohtab samu äritsejaid südalinnas Port Arturi ja Pärnu Keskuse juureski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles