Ilmatark: põua tõttu seeneaastat tänavu ei tule ja õunad jäävad väikeseks

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõpe imavaatleja Ilmar Tiismaa tähelepanekud looduse kohta näitavad, et september tuleb samuti kuivapoolne. Põua tõttu seeneaastat tänavu ei tule ja õunad jäävad väikeseks.
Lõpe imavaatleja Ilmar Tiismaa tähelepanekud looduse kohta näitavad, et september tuleb samuti kuivapoolne. Põua tõttu seeneaastat tänavu ei tule ja õunad jäävad väikeseks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

August on seni olnud päikesepaisteline ja peaaegu vihmata. Kahe dekaadi keskmine temperatuur on Lõpel täpselt paljuaastase keskmise tasemel: 16,1 kraadi. Sademeid on tulnud 16,1 millimeetrit, mis kuu normist moodustab 18 protsenti. Valitseb põud ja sademeid ei ole näha järgmisel nädalalgi. Kui, siis kolmapäeval ja kohati koos äikesevihmaga.

Kui sel nädalal olid ööd võrdlemisi jahedad, siis järgmisel nädalal ulatub öine temperatuur üle ühe kraadi ja päevane tublisti üle 20 kraadi. Päikest on näha igal päeval ja kes soovib randa minna, see ei pettu, kuigi veetemperatuur on suplemiseks jahedavõitu ja Pärnu rannas alla 20 kraadi.

Põllumeestel on viljakoristusaeg ja kuna põua tõttu on vili kuiv, kulub kuivatamiseks vähem kütust. Minu tähelepanekud looduse kohta näitavad, et september tuleb samuti kuivapoolne. Põua tõttu seeneaastat tänavu ei tule ja õunad jäävad väikeseks. Eks näe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles