Vaata, mida lubab planeering Pärnu Kesklinna tenniseklubi kinnistule

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kesklinna tenniseklubi 5232 ruutmeetrine kinnistu asub kesklinnas Ringi, Pühavaimu, Esplanaadi ja Nikolai tänavate vahelises kvartalis ning vanalinna ja kuurordi muinsuskaitseala villade alal. foto on illustreeriv.
Pärnu Kesklinna tenniseklubi 5232 ruutmeetrine kinnistu asub kesklinnas Ringi, Pühavaimu, Esplanaadi ja Nikolai tänavate vahelises kvartalis ning vanalinna ja kuurordi muinsuskaitseala villade alal. foto on illustreeriv. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus suunas volikogu istungile Ringi 14a kinnistu detailplaneeringu kehtestamise.

Pärnu Kesklinna tenniseklubi 5232ruutmeetrine kinnistu asub kesklinnas Ringi, Pühavaimu, Esplanaadi ja Nikolai tänava vahelises kvartalis ning vanalinna ja kuurordi muinsuskaitseala villade alal.

Kinnistul asuvad tenniseväljakud ja sporditegevuse korraldamist toetav hoone. Klubihoone on seal omapärane, liigendatud mahtude ja mitmetasandilise siseõuega. Hoones on riietus- ja treeneriruumid, kohvik ning bürooruumid. Ringi 14a hoone on ajapikku amortiseerunud ja vajab renoveerimist. Planeeringuga kavandatakse teha juurdeehitused, et hoonestust nüüdisajastada.

Planeeringuga nähakse ette rajada Ringi 14a krundile kaks hoonet, millest üks on äri- ja ühiskondlik hoone ning teine abihoone, garaaž-kuur. Juurdeehitatava ja olemasolevate hoonete ehitusalune pind kokku on 734 ruutmeetrit. Rajatistealune – tribüünidealune – pind kokku on 414 ruutmeetrit.

Lubatud põhihoone maksimaalne kõrgus on 11 ja kõrvalhoone kõrgus neli meetrit.

Ringi 14a hoonele on lubatud teha juurdeehitusi, allaehitusi ja ühe korruse osas pealeehitusi detailplaneeringuga taotletavas mahus. Olemasoleva ehitise keldrita siseõue asemele on lubatud rajada soklikorrus tingimusel, et soklikorruse katus on täpselt samal kõrgusel praeguse siseõue katusega. Siseõu-terrass on lubatud katta varikatusega selliselt, et varikatus paikneb eraldiseisvana siseõue kohal ja jääb väljakute poole avatuks.

Olemasolev põrkesein likvideeritakse ja uut põrkeseina krundile ei rajata.

Juurde projekteeritavate ehitiste osade lubatud maksimaalne kõrgus on 11 meetrit maapinnast. Kinnistu keskele on lubatud rajada statsionaarsed kuni kolme meetri kõrgused tribüünid. Nikolai tänava äärsed tribüünid jäävad nii kõrgeks, nagu need on praegu. Tribüünidealune on lubatud jätta lahtiseks, et Nikolai tänavalt hoonestuse juurde pääseks. Tribüünid võivad olla modernsed, kuid peavad sobima hoonestuse arhitektuurse lahendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles