Tulevikutalent unistab digitaalsest joonistuslauast

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisamari Viik joonistab ja maalib kõige meelsamini Pärnu kunstikoolis, kus on hea keskkond, toredad õpetajad ja mõnusad kaaslased.
Liisamari Viik joonistab ja maalib kõige meelsamini Pärnu kunstikoolis, kus on hea keskkond, toredad õpetajad ja mõnusad kaaslased. Foto: Ants Liigus

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Liisamari Viik ei julgenud Maxima Eesti korraldatud andekatele noortele mõeldud stipendiumikonkursil Tulevikutalent kandideerides loota, et ta 300 õpilase seast 25 finalisti hulka valitakse.

Eelmisel nädalal sai Liisamari rõõmusõnumi: ta võitis konkursi kultuuritalendi kategoorias peaauhinna ja ühekorrastipendiumi.

Žürii arvates on 15aastane kultuuritalent Liisamari Viik äratuntava käekirjaga noor kunstnik, kelle joonistused ja illustratsioonid on varemgi pälvinud positiivset tähelepanu. Neiu on võitnud mitu Pärnu kunstikonkurssi, kevadel sai ta Ilon Wiklandi noore kunstniku preemia “Nukitsamehe” raamatule tehtud illustratsioonikavandite eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles