Juhtkiri: Aitäh, Jüri!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Eile teatas tippspordist loobumisest Eesti üks teenekamaid atleete sõudja Jüri Jaanson, kellest vaieldamatult on saanud legend juba oma eluajal.

Olla 45 eluaastani tõusudest ja mõõnadest hoolimata absoluutsete sporditippude hulgas on saavutus, mida korrata suudavad ainult vähesed, ja seda mitte ainult Eestis, vaid kogu maailmas.

Jaanson pöördub rahulikuma elustiili poole, võttes oma võrratust sportlaskarjäärist kaasa kaks hõbemedalit olümpiamängudelt; kulla, hõbeda ja kolm pronksi maailmameistrivõistlustelt, peale selle kaks maailma karika võitu. Tema sõitudele, võitudele ja kaotustele oleme saanud kaasa elada üle kahe aastakümne. Selle aja jooksul ei muutunud Jaanson üksnes meie rahvuslikuks uhkuseks, vaid suureks pärnakaks, kes Pärnu hea maine nimel on väga palju ära teinud.

Pärnule ei tähenda Jaanson ainult kodulinna suurimat spordisangarit, vaid samuti linnaelus kaasarääkijat-tegutsejat. Teavad ju spordikauged pärnakadki Jüri Jaansoni Kahe silla jooksu ja mitteametlikult tema nime kandvat kallasrada.

Kui kõik läheb nii, nagu minema peab, peaks lähiaastail saama teoks see, mille nimel nii Jaanson kui paljud ülejäänud pärnakad vaeva näinud: valmib Jaansoni raja kaua oodatud lõik Pärnu jõe vasakkaldal. Sellest tuleb vääriline mälestusmärk suurele sportlasele.

Pärnu Postimees tänab Jüri Jaansonit südamest kõige selle eest, mida ta Eesti spordi, Pärnu linna ja sõudmise heaks pikkade aastate vältel ennast säästmata on teinud! Jaanson on olnud ja on tulevikuski, hoolimata sellest, kas ta sõuab aastaid noorematega võrdväärselt võidu või ainult pühapäeviti oma lõbuks, eeskujulik Eesti ja Pärnu kodanik, kelle töö pole tegelikult üldse lõppenud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles