Kahe silla klubi annab välja kolmikürituse medali

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe staadioni jooks kaob ajalukku.
Kahe staadioni jooks kaob ajalukku. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Pärnu Kahe Silla klubi käivitas aasta algul registreerimise klubi 2016. aastal korraldatavatele jooksu- ja käimisüritustele, kuhu sõltumata vanusest ja sportlikust vormist on oodatud kõik. Tänavuseks uuenduseks on, et kolmikürituse läbijad saavad vastava medali.

Kahe Silla klubi kolmiküritusse kuuluvad 17. aprillil toimuv Rannametsa luitejooks, 3.-4. septembril joostav Jüri Jaansoni kahe silla jooks ja  23. oktoobril esmakordselt toimuv Pärnu rannajooks. 

Rannajooks on uus algatus, mis võtab teatepulga üle pikki aastaid toimunud kahe staadioni jooksult. Seoses Rannastaadioni valmimisega saab spordisündmus uue tänapäevase võistluskeskuse ning uuenenud raja. Distantsivalikutes on kümme ja viis kilomeetrit, mõlemad nii jooksjatele kui ka käijatele-kepikõndijatele. Rannajooksu rada kulgeb Pärnu ranna piirkonnas.

Peale selle korraldab Kahe Silla klubi 22. juunil toimuvat Pärnumaa võidupüha maratoni.

Portaal Marathon100.com uuris jooksude peakorraldajalt Vahur Mäelt, mis jooksusõpru uuel aastal ootab.

 „Nüüdki lubame Eesti jooksu- ja käimismaastikul eristuvaid ja omapäraseid medaleid – kaunilt ja Pärnule omaselt kujundatud, kaalukaid (raskeid) ning originaalse paelaga,“ rääkis Mäe portaalile.   „Usume, et osalejate pingutus on seda väärt. Kui võidupüha maratoni medal on juba kujundatud ja tellimuski tootjale edastatud, siis kolmikürituse ja kahe silla jooksu trofeedega läheb veel aega. Kahe Silla klubis on tava, et tema liikmed – paljudel spordisündmustel osalejad – valivad parima kavandi välja ja see läheb tootmisesse.“

Mäe lisas, et Pärnu Rannajooksu lõpetajad saavad medali siis, kui nad läbivad kolmikürituse. Need, kes vaid sügisese jooksu või käimisega piirduvad, medalit ei saa. „Kolmikürituse arvestuse osalejamedalid jagame välja 23. oktoobril Rannajooksu võistluskeskuses. Detailid, kuidas protseduuri korraldama hakkame, on selgumisel,“ ütles ta.

Rannajooksu kaardistamine alles käib ja rajakaarti näeb veebruaris. „Küll võib juba ette öelda, et rada tuleb Pärnule omaselt vaheldusrikas. Rada läbib nii legendiks saanud rannaparke, lookleb tunnustatud arhitektuurimälestiste ja ehitiste juures ning on osalejale turvaline,“ lubas Mäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles