Purupurjus traktorist ajas sõbra alla

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumehe sõbrast võib valedes kätes ohtlik riist saada.
Põllumehe sõbrast võib valedes kätes ohtlik riist saada. Foto: Urmas Luik

Sõbrale purjuspäi traktorisõitu teinud Pootsi küla mees Arvet Sõerd peab oma süü lunastamiseks kahe aasta jooksul 596 tundi ehk 75 täistööpäeva jagu üldkasulikku tööd tegema. Selline oli Pärnu maakohtu teisipäeval langetatud otsus.

Võib-olla olekski tänavu 16. augusti õhtupoolikul ettevõetud traktoriralli jäänud kamraadide vahele, kui Sõerdi T-25 kapotile istunud sõber sealt poole sõidu pealt maha pudenenud poleks.

Et rooli keerutanud Sõerdi meeled olid 3,4promillisest joobest ähmastatud, pilk hägune ja reaktsioonikiirus pärsitud, ei suutnud ta poolteist tonni kaaluvat sõiduriista enne pidama saada, kui see rammis abituna maas siputavat seltsimeest.

Erinevalt kohtukullist hoiab aga jumal joodikuid ja hobikaskadöör pääses traktori alt rindkere põrutuse ja roidemurruga.

Sõerdile muutis juhtunu iseäranis ebamugavaks asjaolu, et ta intsidendi ajal ausõna peal vabaduses oli. Nimelt määrati talle 2009. aasta augustis 18kuulise katseajaga neli kuud vangistust. Seda munitsipaalpolitseiniku sõrme põrutamise ja hematoomi tekitamise eest.

Sellest lähtudes mõistetigi Sõerdile nüüd liitkaristusena üheksa kuud ja 28 päeva vangistust (kolm kuud ja 28 päeva munitsipaalpolitseiniku ja kuus kuud traktoriloo eest), mis asendati üldkasuliku tööga.

Millise tööga 48aastane Sõerd end nüüd üldsusele kasulikuks teeb, ei ole veel määratud. Ent juhul, kui ta pole just kõrgharitud spetsialist, antakse talle pihku lumelabidas. “Üldjuhul on sellest kontingendist, kes mõistetakse süüdi ja üldkasulikule tööle, 90 protsenti kas põhi- või keskharidusega ja neid rakendatakse kõikvõimalikes heakorratöödes,” selgitas Tallinna vangla üldkasuliku töö talituse juhataja Kalle Mõttus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles