Wendre kušetitehases kärssas ventilatsioonisüsteem

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Rääma tänaval AS Wendre kušetitehases põles keevitusseadmete ventilatsioonisüsteemi filter.
Pärnus Rääma tänaval AS Wendre kušetitehases põles keevitusseadmete ventilatsioonisüsteemi filter. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna kella 11.30 ajal sai häirekeskus põlenguteate Pärnus endisest linakombinaadist, kus nüüd valmivad AS Wendre kaubamärgi all kušetid.
 

Esialgses teates oli kirjas, et tehases põleb raamitootmise tsehhi keevitusseadmete ventilatsioonisüsteemi filtrikopsik ning näha on leeke ja suitsu. Päästjate saabudes olid leegid sumbunud ja põlengukoht käidi kustutitega üle. Päästjad lõpetasid töö kell 12.11.

Tule puhkedes majas olnud inimesed evakueeriti, keegi viga ei saanud.

AS Wendre tootmisjuhi Aivar Elissaare sõnutsi käis piltlikult öeldes 300-liitrises konservikarbis korraks tuli sees ja see kustutati kiiresti ära. „Et kohal oli neli suurt ja üks väike päästjate auto, võis väljaspoolt maja jääda mulje, et lahti on midagi tõsist,“ lisas ta.

Lääne-Eesti päästeteenistuse pressiesindaja märkis, et kuna tegemist oli tulekahjuteatega tööstushoonest, hakkasid Pärnu poole sõitma ka Kilingi-Nõmme ja Pärnu-Jaagupi päästjad, ent kui selgus, et nende abi ei vajata, lubati autodel ots ümber pöörata.

Elissaare jutu järgi lõi ventilatsioonisüsteemist põlengu ajal korraks ka suitsu välja ja ruumides oli tunda kärsahaisu.  

Wendre tehastes tuleohutuse eest vastutava tootmisjuhi jutu järgi tuulutatakse ruumid pärast põlengut ja ilmselt õnnestub osas tsehhist tööd jätkata.

Elissaare ütlust mööda pole veel teada, miks tuli valla pääses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles