Brexit ettevõtjaid üleliia ei hirmuta

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Brexiti valguses teeb kaubavahetus Suurbritanniaga Pärnumaa ettevõtjad küll murelikuks, kuid enim valmistab peavalu naela kolinal kukkunud kurss.

Tahkuranna vallas tegutsev OÜ Pärnu Log Homes ehitab puitmaju peamiselt küll Norra, Rootsi ja Soome turule, ent toodetud maju on tarnitud ka Islandile ja Ühendkuningriiki Šotimaale. Eesti ühe juhtiva puitmajatootmisettevõtte tegevjuht Raiko Gustavson kinnitab, et Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust neid otseselt murelikuks ei tee, küll valmistab peavalu nende valuuta.

Ükski turg pole üldise majanduskeskkonna muutustest puutumatu. “Kui euro tugevneb, tõuseb kurss ka Skandinaavias. Ühes langeva naelaga kukuvad Põhjamaades käibel olevad valuutad,” selgitab Gustavson. Ühendkuningriigi lahkumine Euroopa Liidust ei rõõmusta tema arvates majandusmaailmas kedagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles