Võõras ronib telki, aga meel on hea

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Menukamad artistid võisid Positivuse festivalil silmitsi seista kümnete tuhandete kuulajatega, pühapäevased vihmahood aga vähendasid publiku arvu märgatavalt, õnneks muusikud seda pahaks ei pannud.
Menukamad artistid võisid Positivuse festivalil silmitsi seista kümnete tuhandete kuulajatega, pühapäevased vihmahood aga vähendasid publiku arvu märgatavalt, õnneks muusikud seda pahaks ei pannud. Foto: Martin Laine

Läti piiri äärses Salatsi väikelinnas toimus kümnendat aastat Positivuse festival, kus kohtusid alternatiivmuusika sõbrad, rullnokad, vanaprouad, pereisad, beebid, rokkarid, indigolapsed ja näiteks Ilvesed.

Särgita kepsutav 69aastane punk-staar Iggy Pop, M83 atmosfääriline, maagiline, imeline kontsert, müstilisel kombel James Browni hinge omandanud Charles Bradley, presidenti rokkiv Wolf Alice, hullumaja puhvetist põgenenud barbie-ninja-hipster Grimes, Aafrika disko-popp The Very Best, võimas lillelaps Joss Stones ja paari nupuvajutusega kümned tuhanded tantsima ajanud Mark Ronson – kui loetleda vaid paar protsenti esinejatest, võib aimata Positivuse muusikavaliku mitmekesisust.

Kahtlemata jagavad külastajad muljeid Positivusest ülivõrdes. Ürituse korraldajad on aasta-aastalt tõdenud, et imidž ja hing peavad jääma ning näiteks 30 000 külastaja piiri nad ületada ei soovi, et osalejatel oleks mõnus nautida seltskonda, imelist Salatsi metsaalust ja randa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles