Jalgrattarahvas ütleb oma arvamuse

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattarahvas kiidab viimastel aastatel linna ja lähimaale ehitatud kergliiklusteid, kuid nüüd on kätte jõudnud aeg sealgi liiklust reguleerima hakata, et ratturid, jalutajad, rulatajad, kepikõndijad ning lapsevankritega emadki turvaliselt liikuma mahuksid. Järelvalveta koertel ei tohiks seal aga kohta olla.
Jalgrattarahvas kiidab viimastel aastatel linna ja lähimaale ehitatud kergliiklusteid, kuid nüüd on kätte jõudnud aeg sealgi liiklust reguleerima hakata, et ratturid, jalutajad, rulatajad, kepikõndijad ning lapsevankritega emadki turvaliselt liikuma mahuksid. Järelvalveta koertel ei tohiks seal aga kohta olla. Foto: Mailiis Ollino

Jalgrattasõitu jumaldavad inimesed jaotavad inimkonna rattarahvaks ja ülejäänuteks ehk autosõitjateks, sörkijateks ja jalutajateks.

Tänu viimastel aastatel arenenud kergliiklusteede võrgule on ratturid linnaliikluses autodest enamasti lahus, kuid seda tihedamini saavad nad kokku jalgsi liiklejatega.

Spordiajakirjanik Enn Hallik, kes aastas veedab ligikaudu 2000 kilomeetrit rattasadulas end treenides, ütles, et kuigi maanteedel on valge joone ja kraavi vaheline asfaltriba tihti vaid poole meetri laiune, tuleb topelt ettevaatlik olla siiski just kergliiklusteedel, näiteks Jaansoni rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles