Kilingi-Nõmmel valiti taas kauneim metsalaul

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1.-2. klasside solistidest sai esikoha Iti-Mai Mätas Uulu põhikoolist lauluga “Peagi teel jõulutaat”, juhendajaks Stella Vilumets.
1.-2. klasside solistidest sai esikoha Iti-Mai Mätas Uulu põhikoolist lauluga “Peagi teel jõulutaat”, juhendajaks Stella Vilumets. Foto: Urmas Luik

Eile õhtul selgusid Kilingi-Nõmme klubis maakondliku laste lauluvõistluse “Kauneim metsalaul” parimad solistid, duetid ja ansamblid.

Saarde valla tähtsaim ja Pärnumaa piires ainulaadne laulukonkurss kasvas välja 2005. aastal toimunud Kilingi-Nõmme gümnaasiumi lauluvõistlusest.

Maakoolide hulgas populaarsele ja oodatud võistlusele registreerus tänavu 14 koolist kokku 103 väikest lauljat. Hindamine toimub viies vanuseastmes, 1. klassi lastest abiturientideni, samuti valitakse parim duett ja ansambel.

Peale selle antakse solistide kategoorias välja Väikese Laululinnu eriauhind ja auhind kõige kaunima metsateemalise laulu esitamise eest. Leheloo kirjutamise ajal oli žürii tegevus alles täies hoos, selgunud olid vaid võitjad kõige väiksemate lauljate hulgast.

“Eriauhindu on algusajaga võrreldes juurde tulnud,” selgitas Kilingi-Nõmme gümnaasiumi huvijuht Laine Ülemaante, üks ürituse korraldajatest. “Läbi aastate on konkursil olnud korduvaid looduse- ja metsateemalisi laule, aga ka toredaid üllatusi. Viimastel aastatel oleme lubanud uuendusena kavasse võõrkeelseid laule, et valik ei muutuks ühekülgseks.”

Kaunihäälseid laululapsi on Pärnumaal palju ja Ülemaante sõnutsi tundub konkurents tihedaim 1.-7. klassi lauljate seas.

Võistlust alustasid 8.-9. klasside noored, jätkasid kõige väiksemad, 1.-2. klassi lapsed. Libatse lasteaia-algkooli muusikaõpetaja Kaie Rahu, kes oli Kilingi-Nõmme toonud kolm väikest lauljat, kinnitas, et laste hulgas on metsalaulu võistlus alati väga oodatud sündmus ja esinema tullakse suure rõõmuga. “Meie kooli mudilaskooris laulavad kõik, kes soovivad, aga võistlema pääsevad ikka parimad,” rääkis Rahu. “Lastel pole siin väga palju esinemisvõimalusi, seepärast võtame alati osa.”

Metsalaulu konkursi žürii tööd on peaaegu igal aastal juhtinud Liisi Koikson. Kilingi-Nõmmest pärit laulja alustas samas klubis oma solistiteed ja hoiab seepärast kodukandi noorte lauljate arengul silma peal.

“Tahan kursis olla, millega siin tegeldakse, ja kui vaja, anda noortele näpunäiteid, et Pärnumaal laulukunst ikka au sees oleks,” tunnistas Koikson. “Usun, et heale lauljale pole väikesest maakohast pärinemine probleem, sest võimalused silma paista on olemas “Laulukarusselli” ja teiste konkursside näol.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles