Wendre tegi lasteaiale kingituse

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmeaastasel Ralfil on põnevust palju, kui õpetaja abi Helena Kuusik ta voodisse uhiuut patja sätib.
Kolmeaastasel Ralfil on põnevust palju, kui õpetaja abi Helena Kuusik ta voodisse uhiuut patja sätib. Foto: Ants Liigus

Pärnu Raeküla lasteaia kõik lapsed saavad peagi oma päevaund magada uhiuute patjade ja tekkidega. Vanad, pea 40 aastat kasutuses olnud esemed hakkavad aga soojendama loomade varjupaiga elanike küljealust.

Lasteaia hoolekogu liige Merlin Parind rääkis, et sügisel lasteaia tuleviku üle arutledes otsustas hoolekogu uurida Wendrest, kas saaks sealt osta näiteks ühe rühma laste tarbeks soodsa hinnaga patju.

“Kuna olen Wendre omaniku Peter Hundiga varem koos töötanud, otsustasingi ta käest seda küsida,” meenutas nelja-aastaste kaksikute ema.

Selle pärimine peale ei tulnud üksnes jaatav vastus, vaid ettevõte otsustas hoopis kinkida tervele lasteaiale 120 patja ja niisama palju tekke.

“Üllatavalt kiire ja meeldiv reageering ühe firma poolt,” rõõmustas lasteaia direktor Kersti Nõupuu.

Raeküla lasteaed tähistab järgmisel kuul oma 45. aastapäeva ja seni kasutuses olnud padjad on direktori andmeil pärit asutuse algusaastatest, tekid olid pisut uuemad.

Võib kujutleda, mis paistaks mitu aastakümmet paljude peade all olnud patjadest, kui nende sisu mikroskoobi all uurida.

Nõupuu rääkis, et nende soov on kinkida vanad padjad-tekid Pärnu kodutute loomade varjupaigale. “Inimestele neid ju enam ei paku ja äraviskamine pole kuigi mõttekas, kui need võiksid siiski kellelegi veel kasulikud olla,” sõnas Nõupuu. “Meile tehti head, teeme head edasi.”

Esimest nädalat Pärnu kodutute loomade varjupaika juhtiv Anni Kaiste nimetas mõttest kuuldes seda ülimalt positiivseks. “Väga hea meelega võtaksime sellise kingituse vastu,” kinnitas ta. “Loomadele on sooja aset talvel vaja.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles