Kutsehariduskeskus pani punkti rahvusvahelisele suurprojektile

Anu Villmann
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: P
PRN01: P Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK) tõmbab täna joone alla kaks aastat väldanud Erasmus+ projektile "Go Green & Care".

Projekti sisuks on uute sotsiaal- ja tervishoiuteenuste loomine. Selleks tarvitatakse loodusest lähtuvat Green & Care metootikat.

Täna Pärnus toimuval projekti lõppseminaril jagavad kõik asjaosalised oma kogemusi Green & Care metoodika rakendamisel. Eesti esindajatest räägivad selle metoodika kasutamisest Metsamõisa puhta vee kodu teemapark, Pahkna Camphilli küla ning Kilingi-Nõmme tervise- ja hoolduskeskus.

Green & Care projekti tulemusena valmisid projektipartneritest koolidel õppemoodulid järgmistes valdkondades: aiandusteraapia, keskkonnahoid, metsandus, hobused, koerad, erivajaduste inimeste juhendmine ja heaoluteenused.

PKHK avalike suhete juht Anneli Rabbi ütles, et ettevõtmine täitis oma eesmärgi, tuues kokku kutsekoolide õpetajad, spetsialistid ja koolitajad eri haridusvaldkondadest ning riikidest.

"Saime võimaluse vahetada omavahel teadmisi, oskusi, kogemusi ja ideid, kuidas arendada oma kodumaal Green & Care mõtteviisi ning kuidas rakendada ja kasutada valminud õppemooduleid oma koolide õppekavades ja täiendusõppes," lausus Rabbi.

Tunamullu käivitatud projekti partneriteks olid PKHK-l Soome, Küprose, Hollandi ja Inglismaa koolid ning partnerid Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles