Raekojas kõlavad hullu kuninga laulud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ooper esitab Sir Peter Maxwell Daviesi monodraama "Kaheksa hullu kuninga laulu".
Pärnu Ooper esitab Sir Peter Maxwell Daviesi monodraama "Kaheksa hullu kuninga laulu". Foto: Internet

Pühapäeval, 13. veebruaril esitavad bariton Atlan Karp ja Repoo Ensemble Andrus Kallastu dirigeerimisel Pärnu Ooperi sarjas "Abonement 007" Pärnu raekojas kontsertettekandena inglise nüüdishelilooja Sir Peter Maxwell Daviesi monodraama "Kaheksa hullu kuninga laulu".

1969. aastal kirjutatud teose aluseks on Inglise kuninga George III tekstid ja eluloolised faktid: laulud põhinevad kuningale kuulunud mehaanilisse orelisse salvestatud lugudel, mille saatel ta olevat ise proovinud ja lasknud ka oma leevikestel laulda. Pooletunnine teos on kirjutatud baritonile, kes kasutab suurt hulka uusvokalismi tehnikaid.

Kontserdi avaloona kõlab soome helilooja Magnus Lindbergi "Suvekvintett", mis on loodud 1979. aastal Sienas toimunud Franco Donatoni heliloojate meistrikursustel. Teos on kirjutatud n-ö Pierrot-koosseisule (Arnold Schönbergi "Kuu-Pierrot" järgi): flöödile, klarnetile, viiulile, tšellole ja klaverile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles