Noored õppisid tööturul läbi lööma

, Pärnu Hansagümnaasiumi abiturient
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arrak.
Andres Arrak. Foto: Peeter Langovits

Pärnu Hansagümnaasiumis toimusid Mainori ettevõtluskõrgkooli töötoad ja koolitused, mis käsitlesid teemat, kuidas noored saaksid tööturul paremini läbi lüüa.

Majandusteadlane Andres Arrak tutvustas tööturul valitsevat karmi olelusvõitlust ja läbilöömisvõimalusi. Ettekande tegid huvitavaks ja põnevusega jälgitavaks õppejõu avameelsus ja vaba keelekasutus. See väljendus tema isiklikes näidetes – Arrak kõneles oma ülikooliealistest tütardest ja nende karjäärivalikutest. Arrak ei pannud gümnaasiumiõpilasi valehäbi tundma ja ärgitas auditooriumi igasuguseid, kas või kõige lihtsamana tunduvaid küsimusi esitama.

Mainori sotsiaalpsühholoogia lektor Jüri Uljas andis põhjaliku ülevaate sellest, kuidas töövestlusel edukalt esineda. Publiku seas viibijad ei eksi ehk enam kunagi tööintervjuule minnes kostüümivalikuga, ei sikuta närviliselt oma riideid ega räägi kätega vehkides.

Päeva edenedes ning teemaga üha enam sina peale saades muutus ka õppejõudude programm vabamaks. Päeva lõpetas kaks töötuba. Valikuvariantidena pakuti vestlusringi “Kuidas leida unistuste töökoht?” Karin Kuimeti eestvedamisel ja aruteluvõimalust koos Cadrin Lokotariga teemal “Kuidas endale ise sobiv ametikoht luua?”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles