Jõulu klubi noor valitses suusaradu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõvasti harjutanud Simo Teearu tõusis kolmekordseks Eesti noorte meistriks.
Kõvasti harjutanud Simo Teearu tõusis kolmekordseks Eesti noorte meistriks. Foto: Sirle Allikivi

Nädalavahetusel Põlvamaal Mammastes toimunud murdmaasuusatamise noorte Eesti meistrivõistluste etapil tegi puhta töö Jõulu klubi 15aastane kasvandik Simo Teearu, kes võitis omaealiste seas nii klassikasprindi kui kümme kilomeetrit vabatehnikas.

“Väga hästi!” kiitis Teearu treeniv Kadri Madissoo. “Simol oli pinge peal, sest paar nädalat enne võistlust tundis ta end kehvasti. Aga ajastasime vormi just Eesti meistrivõistlusteks ja see õnnestus. Võtsime selle nimel tänavu riske ja tõstsime koormusi rohkem, kui normaalne olnuks. Simol ei tulnud midagi lihtsalt: tiitlite nimel tegi ta kogu suve kõvasti trenni ja käis palju laagrites. Raske töö tasus end ära. Nüüd on tal pinge maas, sest järgmistel võistlustel võidukohustus puudub.”

Nüüd on Teearu kolmekordne omaealiste Eesti meister, sest nädal varem võitis ta ka Jõulumäel toimunud etapil klassikatehnikas sõidetud kümnekilomeetrise distantsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles