Muinsuskaitseamet toetab Sindi kiriku kellatorni taastamist

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi Jumalaema Ilmumise kirik.
Sindi Jumalaema Ilmumise kirik. Foto: Sille Sombri

Muinsuskaitseamet toetab pühakodade säilitamise programmi kaudu Sindi Jumala Ilmumise kiriku katuse ja kellatorni taastamist 67 928 euroga. Saarde kirikus jätkub tänavu tornikiivri taastamine ja selleks eraldati programmist 25 258 eurot.

Ameti pressiesindaja teatas, et aastaid avariilises seisus olnud Eesti apostlik-õigeusu kirikule kuuluv Sindi Jumala Ilmumise kiriku katusemaastiku restaureerimise esimeses etapis on kavas kellatorni remont.

Ühtlasi on Sindi kiriku katuse remont käesoleva aasta üks suuremaid töid, millega kõnealuse programmi toetusel algust tehakse.

Eesti Evangeelsele Luterlikule kirikule kuuluvas Saarde kirikus viiakse toetuse abil tänavu lõpule ülimalt avariilises seisus olnud kiriku tornikiivri remont.

Kokku eraldatakse tänavu programmist "Pühakodade säilitamine ja areng 2014–2018" kultuuriväärtuslike pühakodade remondiks 617 671, pühakodade sisustuse konserveerimiseks 12 574, ehituse projektdokumentatsiooni koostamiseks 11 803, piksekaitsmete paigaldamiseks 6225 ja pühakodade jätkusuutliku kasutamise toetuseks 4500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles