Lihula rahvas pidutseb kahel päeval

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula koolipere läheb aktuse järel tavakohaselt rongkäigus vabadussõja monumendi juurde.
Lihula koolipere läheb aktuse järel tavakohaselt rongkäigus vabadussõja monumendi juurde. Foto: Ardi Truija

Lihulas algab Eesti Vabariigi 99. aastapäeva tähistamine 23. veebruaril aktusega gümnaasiumis ja lõpeb 24. veebruaril kontserdiga Metsküla rahvamajas.

Lihula vallavalitsuse info- ja arenguspetsialist Kristina Kukk märkis, et gümnaasiumipere läheb aktuse järel tavakohaselt rongkäigus vabadussõja monumendi juurde, meenutamaks sangareid. Vabadussõja sangaritele püstitati ausammas 1935. aastal, punavõimud lõhkasid selle 1948 ja rahva algatusel taastati see 1993. aastaks.

Kultuurimajas algab õhtul kuuest kontsertaktus “Hetked Eesti muusikaga”. Riigi tähtpäeva kõne peavad Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos ja volikogu esimees Jaak Kastepõld. Esinevad Lihula muusika- ja kunstikooli õpilased ja meeskoor, esimest korda kuuleb publik muusikakooli õpetaja Mati Põdra uudisteost löökpillidele ja valgusele “The Spotlights”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles