Kihnu laevateel katkenud reis andis õppetunni

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud Kihnu väinas võivad muutuda väga kiiresti, nii et hommikune laevatee ei tarvitse tunni-paari pärast olla läbitav.
Jääolud Kihnu väinas võivad muutuda väga kiiresti, nii et hommikune laevatee ei tarvitse tunni-paari pärast olla läbitav. Foto: Silvia Paluoja

“Jah, see naistepäev oli üsna ärevust tekitav, sest Kihnu Virve takerdus jää taha esimest korda oma kahetalvise ekspluatatsiooni jooksul,” tõdes Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistik Avo Rahu, meenutades 8. märtsi hommikuse Munalaiu sadamast alanud reisi katkemist.

“Kolmapäeval, 8. märtsil toimunud intsident oli reisiparvlaeva Kihnu Virve kasutamise puhul esmakordne,” kinnitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda.

Juhtunu andis õppetunni neile, kelle hooleks on tagada iga päev ühendus Liivi lahe suurima saarega. Meenutame, et sel hommikul olid pardal Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna esindajad, et viia ja avada Kihnu muuseumis organisatsiooni 90. aastapäevale pühendatud näitus. Samuti Tartu ülikooli farmakognoosia professor, keda oodati loengut pidama. Pärast poolteisetunnist katset trügida läbi jääplaadist pöördus laev tagasi Munalaidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles