Ameerika kultuuripäev tõi ühisgümnaasiumisse külalisi üle Eesti

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika kultuuripäev Pärnu ühisgümnaasiumis.
Ameerika kultuuripäev Pärnu ühisgümnaasiumis. Foto: Erakogu

Pärnu ühisgümnaasiumi inglise keele õpetajad korraldasid oma koolis üleriigilise Ameerika kultuuripäeva American Studies Day gümnaasiumiõpilastele, mis kandis pealkirja „Diverse America“.

11. märtsil toimunud kultuuripäeva külastas Ameerika kultuuri- ja pressiatašee Billy O’Connor, kes pidas tunniajalise loengu Ameerika haridusest läbi aegade.

Ürituse raames oli kavas kultuuriteemaline viktoriin ja iga võistkond pidi esitama Powerpoint esitluse ühest Ameerika osariigist. Viktoriinil vastati küsimustele neljal etteantud teemal: Ameerika presidendid, tähtpäevad, sümbolid ja vaatamisväärsused.

Võistlusel osales 22  kolmeliikmelist võistkonda 15 koolist üle Eesti. Kohal olid õpilased Viljandist, Rõngust, Jõgevalt, Saaremaalt, Hiiumaalt, Noarootsist, Tarvastust, Võrust ja teistest Pärnu koolidest.

Ühisgümnaasiumi aulas võis vaadata näitust, mis kandis pealkirja „US Landscapes: From Sea to Shining Sea“. Üles oli riputatud 17 pilti Ameerika metsiku ja imekauni loodusega. Kooli raamatukogust võis osta Tallinna firma Allecto pakutavaid ingliskeelseid raamatuid.

Päev lõppes Ameerikale omase line-tantsu õppimisega, milles osalesid kõik, nii korraldajad kui võistlejad.

Briti kultuuripäevi on Pärnu ühisgümnaasiumis korraldatud 2000. aastast, seekordne oli juba kuues omataoline üritus, kuid Ameerika kultuuriga sai tutvuda esimest korda. Üritust toetas Ameerika saatkond Tallinnas, nemad olid välja pannud kõik auhinnad osalejatele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles