Soosaar tahab Pärnu uue kunsti muuseumile uut hoonet

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar.
Mark Soosaar. Foto: Urmas Luik

Pärnu linn pakub uue kunsti muuseumile uut asukohta, sest praegune maja ei pea enam kaua vastu, muuseumi rajaja Mark Soosaare arvates vajaks see aga hoopis uut hoonet.

Muuseumile pakutavad ruumid, mis on kunagi kaupluseks ja kohvikuks ehitatud, ei ole Soosaare hinnangul sobivad. Uue maja asjus kavatseb ta lähiajal uue kultuuriministri Rein Langiga kokku saada, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Neid, kellele läheb korda see, mida Mark Soosaar juba ligi 20 aasta jooksul uue kunsti muuseumi või selle eelkäijate sildi all teeb, leidub arvestataval hulgal. Ka linnapea Toomas Kivimägi kinnitab, et muuseum on linnale vajalik, aga linnal on käsil kohtuvaidlus hoone omanikuga, kes soovib ostutehingust taganeda ja maja linnale tagasi anda.

"Sõltumata sellest, milline otsus sealt ka ei tule, üks või teine osapool selle nii ehk naa edasi kaebab ja sellest tulenevalt need kohtuvaided, ma prognoosin, kestavad veel paar-kolm aastat," nentis linnapea.

Seepärast on linn tema sõnul käinud ühe variandina välja idee, et muuseum võiks kolida Vee 2 asuvale linnale kuuluvale vabale pinnale, mis on Kivimäe sõnul igati atraktiivses kohas jõe lähedal. Seda enam, et rendileping maja teisel korrusel lõpeb järgmisel aastal, toonitas Kivimägi, niisiis jääks muuseumile kaks korrust.

Soosaar eelistab siiski praegusse majja jääda ja loodab uue muuseumi rajada nii Viljandisse kui Pärnusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles