Vibulaskmise MK-etapil tehti avalikuks muudatus olümpial

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat Türgis Antalyas maailmakarika etapil.
Reena Pärnat Türgis Antalyas maailmakarika etapil. Foto: Instagram

Läinud nädalal võistles vibulaskjate maailma paremik Türgis Antalyas teisel maailmakarika etapil, kus Eestit esindasid pärnakas Reena Pärnat ja mulgid Laura Nurmsalu ja Martin Rist. 

Kvalifikatsioonis 604 silmaga 55. asetuse saanud Pärnat alustas duelle 1/48-finaalist. Pärnakas alistas tasavägises võitluses 58. asetusega Ukraina vibulaskja Daria Pavlichenko. Võitja selgitamiseks läks vaja lisanoolt. Mõlemad tabasid seitset, kuid Pärnati nool oli tsentrile lähemal.

1/24-finaalis oli Pärnatil vastas kümnedaks asetatud jaapanlanna Ren Hayakawa. Tasavägise duelli võitis 6:4 jaapanlanna. Nii lõpetas Pärnat turniiri 33. positsioonil.

Koondise parima tulemuse saavutas 17. kohaga lõpetanud Nurmsalu. Ta lasi eelringis hooaja tippmargi 636 punkti ja teenis sellega duellideks 29. asetuse. Kvalifikatsiooni hea koht tagas talle pääsu otse 56 parema hulka. Nurmsalu alistas 1/24-duellis 6:4 Türgi laskuri Yasemin Anagozi.

1/16-finaalis võttis viljandlanna mõõtu 4. asetusega Taipei laskuri Chien-Ying Lega. Eestlanna kaotas 2:6, kuid saavutas oma karjääri parima koha MK-etapilt. Siiani oli Nurmsalu jõudnud MK-l 56 parema hulka korra: eelmisel aastal samas võistluspaigas.

Rist alustas nagu Pärnatki duellide laskmist 1/48-finaalist. 78. asetusega Rist pidi avaringis leppima 3:7 kaotusega 35ndana asetatud Luksemburgi sportlasele Pit Kleinile. Rist lõpetas võistluse 57. kohaga. 

Segavõistkond Rist-Nurmsalu sai 1255 punktiga 20. tulemuse. Eesti segapaari jäi 1/8-duellist lahutama 32 punkti.

Antalya võistlusel tehti avalikuks uudis: segavõistkondlik laskmine lisati Tokyo olümpia kavva. See tähendab, et peale individuaalsete ja võistkondlike medalite läheb jagamisele segavõistkondade medalikomplekt. Kas ja millised muudatused toob see kaasa olümpiamängude kvalifikatsioonisüsteemis, pole veel selge.

Küll on teada, et segavõistkondade lisandumisega jääb samaks vibulaskjate arv olümpial. World Archery paneb aga rõhku sellele, et väiksemad riigid, mis ei suuda võtta nais- või meeskondlikku olümpiapääset, saaksid lisavõimaluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles