Rüütlit kaunistavad peagi võõrasemad

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säästueelarve tingimustes hakkavad tänavu Pärnu peatänavat ehtima tulpide asemel võõrasemad.
Säästueelarve tingimustes hakkavad tänavu Pärnu peatänavat ehtima tulpide asemel võõrasemad. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper toob esimesed kevadlilled Tootsi aiandist linna niipea, kui ilm seda lubab.

Linnaaedniku sõnutsi istutatakse 1200 kirjut, oranži ja lillat võõrasema Rüütli tänava lillekastidesse kõige varem selle nädala lõpus.

“Sel kevadel otsustasime säästueelarve tingimustes traditsiooniliste tulpide asemel võõrasemade kasuks, mis pakuvad õiteilu pikemat aega,” kommenteeris Kupper taimevalikut.

Juuni alguses vahetavad võõrasemad välja suvelilled, kokku istutatakse Pärnu haljasaladele, amplitesse ja lillekastidesse 20 200 taime 37 sordist.

Oodatakse lume sulamist

Teine oluline kevadtöö on puude-põõsaste hoolduslõikus linnaparkides, sest lumerikas talv viis Kupperi jutu järgi paljud põõsagrupid päris õnnetusse seisu. Suurem puude hoolduslõikus tuleb Pärna tänaval.

Üle vaadatakse kõik linna mänguväljakud ja vajadusel parandatakse mänguvahendid, pingid ja prügikastid.

Uusi mänguplatse pole pisikese eelarve tõttu võimalik sel aastal rajada, avastamist ootab aga hilissügisel valminud mänguväljak Vallikäärus Viikingi taastusravikeskuse lähedal. Samuti leitakse uued asukohad mänguvahenditele, mis võeti ära Rannapargist enne selle renoveerimist.

Hankelepingute järgi peavad linna pargid korda saama 1. maiks, kuid linnaaednik loodab, et tööd saavad suuremas osas valmis nädalapäevad varem, sest 24. aprillil tähistatakse Pärnu päeva.

“Lepingupartneritel on juba rehad-labidad stardivalmis, aga lume sulamine ja maa tahenemine võtab veel aega,” tõdes Kupper.

Üleriigiliseks “Teeme ära!” talgupäevaks kuulutatud 7. mail saavad linnakodanikud Pärnuski linna puhtamaks muutmisel käed külge lüüa. Talgukohti alles määratakse, eelmisel aastal koristati näiteks koostöös keskkonnaametiga Pärnu rannaniidult olmeprügi, et Šoti mägiveised koos heinaga sodi ei neelaks.

Talgutel tõrjutakse prügi

Aktiivsed linlased, kel juba plaan peetud, kus nad tahaksid talgupäeval koristada, või kes soovivad teada anda prügihunnikutest, võiksid Kupperi soovitusel linnavalitsuse majandusosakonnaga ühendust võtta.

“Saame koos vaadata, kelle maal prügi asub ja kuidas oleks kõige mõistlikum koristamist korraldada,” seletas Kupper. “Võib-olla saame talgulisi toetada näiteks prügikottidega. Peaasi, et inimestel on tahtmist midagi ära teha, küll siis ka toetamisvõimalusi leitakse.”

Linn eraldas sel aastal ühe korra koristustöödeks 300 000 krooni (19 170 eurot), eelmistel aastatel 500 000 krooni.

“Koristamata nurgataguseid ja prügimägesid linnas leidub, aga jääb aina vähemaks,” oli Kupper optimistlik.

“Linn suurendab järjest ala, mida hankelepingute korras koristatakse. Kõik, mis vaja, saab puhastatud ja remonditud ning ehk aitab jooksvate tööde tegemisel vast loodud linnaettevõte Pärnu Haldusteenused,” avaldas linnaaednik lootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles