Kreeklase skulptuur hakkab ehtima Paikuse kiviaja küla

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kreeka skulptori nimi Odysseas on niisama pilkupüüdev nagu tema võidutöö: Seljametsa esimesel rahvusvahelisel skulptuurisümpoosionil valminud kaheksa skulptuuri seast valiti just tema teos kõnekaimaks ja paigutatakse peagi Reiu jõe suudmesse rajatavasse kiviaja külla.

1983. aastal Gruusias Tbilisis sündinud Odysseas on osalenud paarikümnel sümpoosionil eri maades ja tavaliselt on tema tööd võitnud. Nii juhtus siingi, ehkki žürii liikmed ei teadnud autorite taustast midagi. Eestisse tuli Odysseas soovist alles alustavat samalaadset ettevõtmist oma kohaloleku ja oskustega toetada.

Žüriisse kuulusid Paikuse vallavanem Kuno Erkmann ja kunstnik-keraamik Ene Tapfer. Pidi olema Paikusele Reiu jõe suudmesse kiviaja küla rajamisse kaasatud arheoloog Aivar Kriiskagi, aga tal oli tulnud midagi pakilisemat ette. Oma arvamuse said sedelikasti poetada üleeile kohale tulnud uudistajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles