Valdade soovid jäid hiljaks

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni sõnutsi võeti rongiliikluse üle otsustamisel arvesse omavalitsusjuhtide seisukohti, mis on ametliku kirja järgi teistsugused kui üleeilses pöördumises.
Majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni sõnutsi võeti rongiliikluse üle otsustamisel arvesse omavalitsusjuhtide seisukohti, mis on ametliku kirja järgi teistsugused kui üleeilses pöördumises. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Paari päeva eest avaldasid Vändra, Tootsi, Tori ja Halinga valdade esindajad kohalikku rongiliiklust puudutava pöördumise. Majandus- ja taristuminister Kadri Simson toonitas sellele vastates, et arutelude aeg on läbi ja otsused omavalitsusjuhtide heakskiidul tehtud.

Pärnu Postimehele ja seejärel muudelegi Eesti meediaväljaannetele saadetud tekstis tegid Priit Enok, Toomas Sonts, Tarmo Lehiste, Jaanus Rahula, Riina Kukk, Jüri Mets, Kaie Toobal, Kalev Kiisk, Ülle Vapper ja Tarvi Tasane selgeks, et nemad on Lelle–Pärnu lõigul rongiliikluse katkestamise vastu. Vagunid võiks nende vaate kohaselt edasi veereda sellest hoolimata, et kiirus jääks tagasihoidlikuks. Rööpaid tuleks kasutada, kuni tehniline seisukord võimaldab. Peale selle on tulevasele kiirraudteele vaja rohkem piirkondlikke peatuseid.

Majandus- ja taristuminister ütles pöördumist kommenteerides, et Pärnumaa omavalitsuste ametlikud seisukohad on olnud teistsugused. Lelle–Pärnu lõigu sulgemist on pidanud õigeks nii maavanem Kalev Kaljuste, linnapea Romek Kosenkranius, riigikogulane Toomas Kivimägi kui Pärnumaa omavalitsusliidu juht Lauri Luur. “Kõik need seisukohad ametliku kirja vormis mängisid valitsuse hiljutise otsuse tegemises suurt rolli,” märkis Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles