Uulu tööstusalani viib pihlakaallee

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilupihlakad juurduvad Tahkuranna vallamajast tööstusalani viiva kergtee ääres ja jäävad sinna nagu meenutus haldusreformi eelse omavalitsuse tegemistest.
Ilupihlakad juurduvad Tahkuranna vallamajast tööstusalani viiva kergtee ääres ja jäävad sinna nagu meenutus haldusreformi eelse omavalitsuse tegemistest. Foto: Urmas Luik

Uulu vast avatud tööstusalani viiva kergliiklustee äärt kaunistab pihlakaallee, mille 26 puud istutasid üleeile õhtul Tahkuranna volikogu liikmed, ametnikud ja ettevõtjad, järgmisena rajatakse iluõunapuude allee tööstusalaga piirneva Uulu–Soometsa tee veerde.

Seedri puukoolist toodud “Granatnaja” sordist ilupihlakatel on veidi tamme meenutavad lehed ja nende tumedaid ning veidi vürtsikaid marju võib süüa, kui need tuleval sügisel valmivad.

“Puud on kasvanud potis, taimede mälu on seal, sellepärast tuleb enne istutamist juured labidaga tugevalt lahti lõhkuda,” jagas haljastuse asjatundja Taivo Luik juhiseid istutajatele enne, kui need Kaitseliidult selleks tööks laenatud labidad haarasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles