Enne kui lööte kaupmehega käed talvekartuli ostuks, tasub välja võtta nuga ja teha üks lõige. Vaid mugulat poolitades saab lõpuni veenduda selle kvaliteedis.
Tellijale
Talvekartulit tuleb otsida noaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Hindamiseks nuga kaasa ja lõigake mugulaid,” õpetab kartuliteadlane Luule Tartlan. Poolitatud kartuli puhul oskab enamik otsida kollast-tumekollast värvust – kas on ilus või ei –, kuid staažika eksperdi sõnade järgi on hoopis olulisem uurida, ega lõikepind liialt märg ole. Vesine lõikepind tähendab, et mugulad vajaksid korralikku järelvalmimist.