Erik Tammeleht pälvis ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel medali

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Tammeleht.
Erik Tammeleht. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eile Abu Dhabis 44. ülemaailmsete kutsemeistrivõistluste WorldSkills auhinnatseremoonial jõudsid eestlased esimest korda võistluste ajaloos medalile.

Tugevas rahvusvahelises konkurentsis teenisid maastikuehituses pronksmedali Mairold Mänd ja Erik Rüütel, jagades kolmandat kohta Hiina võistkonnaga. Kutsemeisterlikkuse medaliga tunnustati kolmandatki eestlast, restoraniteeninduse võistlejat, Pärnu Kalamajaka kohviku peakokka Erik Tammelehte.

Kutsemeisterlikkuse medal riputatakse kaela kõigile võistlejatele, kes koguvad vähemalt 700 punkti: nii pälviski selle Erik Tammeleht, olles teeninud 726 punkti. Noormeest juhendas Eesti rahvusvaheliste võistluste ekspert restoraniteeninduses Tiiu Parm.

Võistluspaigas viibiva SA Innove hariduse agentuuri juhataja ja rahvusvaheliste kutsemeistrivõistluste tehnilise delegaadi Tanel Oppi sõnutsi on selliste tulemuste nimel palju tööd ja vaeva nähtud. „Niivõrd suur rahvusvaheline tunnustus on selge märk sellest, et meie kutseharidus on maailmatasemel. Selliste ülemaailmsete võistluste konkurents on meeletu, kus iga esiletoomine on tähtis. Nii kõrge koht on Eestile murranguline saavutus,“ ütles Oppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles