Koidula koolis räägiti noorte tulevikust

, Pärnu Koidula gümnaasiumi huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enne sügisesele koolivaheajale minekut toimusid Pärnu Koidula gümnaasiumis loengud ja külalistunnid, mis käsitlesid tööjõuturu olukorda Pärnumaal ja õppimisvõimalusi Eestist kaugemal.

Noortevahetuse ja vabatahtliku teenistuse kohta välismaal jagas õpilastele infot noorte- ja kodanikuühiskonna organisatsiooni Seiklejate Vennaskond projektikoordinaator Kristi Reilent. See ühendus püüab nii noori kui noortega töötavaid inimesi aktiivselt kaasata rahvusvahelisse noorsootöösse. Oma muljeid ja kogemusi jagasid organisatsiooni kaudu Rumeenias vabatahtlikuna töötanud Karolina Lõhmus ja mitmes rahvusvahelises projektis osalenud Jüri Looring.

Ühiskonnaõpetuse tunni ja keele- ja kultuuritunnid nii eesti kui inglise keeles andsid kolm noort, kes kõik eelmise aasta vahetusõpilasena võõrsil veetsid. Õpilasvahetusi korraldava vabatahtliku ühenduse YFU Eesti kaudu sai läinud õppeaastal Maria Vera Pšenitšnaja õppida Mehhikos, Brigite Helena Sarapuu Uruguays ja Koidula kooli õpilane Anti Kuusk Saksamaal.

Pärnumaal töötama ja ettevõtlusega tegelema julgustas noori Mari Erm-Reining Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskusest, kes andis ülevaate Pärnumaa majandusest ja ettevõtetest. Tööturu olukorda tutvustas töötukassa karjäärinõustaja Ele Linder, kes rääkis muu hulgas tööhõivest ja palgastatistikast.

Nagu eelmisel aastal andsid Rajaleidja keskuse nõustajad koolis kohapeal abiturientidele personaalset karjäärinõu ja iseenda tundmaõppimiseks oli võimalik teha kaks testi.

Karjäär ja tulevikuväljavaated on koolis läbivad teemad kogu õppeaasta jooksul. Novembris vaatlevad õpilased töövarjunädala raames eri ameteid. Tuleb mitu õppereisi ülikoolidesse ja rakenduskõrgkoolidesse ja noored võtavad osa haridusmessidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles