Pildid: kirjanik Karl Ristikivi jõudis koju ema kõrvale (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sängitati Paadrema kalmistule oma ema Liiso Ristkivi kõrvale võõrsil surnud kirjaniku Karl Ristikivi (1912-1977) tuhaga urn, ümbermatmise tseremoonia algas hingepalvusega kohalikus kirikus.

EAÕK Paadrema Püha Kolmainu kirik oli tulvil rahvast, urn kirjaniku põrmuga oli asetatud ikonostaasi ette, kirikukellade kume kõla rõhutas sündmuse meelelu. Preester Agaton Paalberg alustas hingepalvet tõdemusega, et Karl Ristikivi enda eest palvetada ei saa, selle jaoks oleme meie, kes seda teevad. Teadmisega, et omaaegses Saulepi vallas Varbla kihelkonnas sündinud ja Varblas kooli lõpetanud ning paadipõgenikuna Rootsi jõudnud ja seal töötanud ning Stockholmi Metsakalmustule maetud mees on tagasi oma kodumaal.

Paadrema kalmistul asetasid lakkamatus vihmasajus pärjad vastsele kalmule teiste hulgas ka Eesti kirjanike liidu esimees Tiit Aleksejev ja Karl Rsitkivi seltsi esimees, ajakirja Looming peatoimetaja Janika Kronberg.

Marmorplaadile on jäädvustatud Karl Ristikivi nimi ja eludaatumid.

Varbla koolimaja õue püstitatud mälestuskivile asetati samuti lilled ja süüdati mälestusküünlad, meenutamaks 105 aastat tagasi sündinud kirjandukuulsust, kes pühendas oma loomingu ka võõrsil olles Eestile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles