Pärnumaa rikastus reisisadama ja Lihula linna võrra

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Hein peab olema kvaliteetne ja kuiv,” ütles OÜ Lihula Soojus juhataja Tõnu Teesaar, kes tutvustas ainulaadset luhaheinaga köetavat katlamaja.
”Hein peab olema kvaliteetne ja kuiv,” ütles OÜ Lihula Soojus juhataja Tõnu Teesaar, kes tutvustas ainulaadset luhaheinaga köetavat katlamaja. Foto: Urmas Luik

Kuigi piiritulbad pole veel ümber tõstetud, on Pärnumaa suurenenud läänes pindalalt kahe Riia linna jagu ja saanud kaasavarana reisisadama, rahvuspargi ja 806aastase Lihula, kus katlamajas muudetakse luhahein toasoojaks ja mõisahäärberil tiksub vaibakudujate kingitus.

Lihula katlamaja jääb mõisaga lõppevast peatänavast veidi kõrvale, aga selle telliskorsten on hea orientiir. Kohale jõuda on mõneti keeruline, sest piki Aia tänavat lasteaia eest rajatakse kõnniteed. Taamal teatab kiri, et Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi efektiivse soojusenergia tootmise ülekande meetmest on alanud OÜ Lihula Soojuse tellimusel Lihula linna soojatorustike rekonstrueerimine, mis lõpeb tuleva aasta septembris.

Matsalu rahvuspargi külastuskeskuses Penijõe mõisas on piirkonda tutvustav väljapanek ja teabejuhi Helle Veltmani sõnutsi käib siin aastas kuni 6000 külastajat.
Matsalu rahvuspargi külastuskeskuses Penijõe mõisas on piirkonda tutvustav väljapanek ja teabejuhi Helle Veltmani sõnutsi käib siin aastas kuni 6000 külastajat. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles