Muuseumi näitusehoone lõhnab puutõrva järele

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu muuseumi juhataja-varahoidja Maie Aav valmistub vast valminud muuseumikuuri paigutama suuri põllu- ja majapidamisriistu.
Kihnu muuseumi juhataja-varahoidja Maie Aav valmistub vast valminud muuseumikuuri paigutama suuri põllu- ja majapidamisriistu. Foto: Urmas Luik

Linakülla on mõne kuuga kerkinud Kihnu muuseumi näitusehoone ehk kohalike ütlemise järgi muuseumikuur, mis lõhnab puutõrva järele ja kuhu pärast põranda panemist paigutatakse põllutöö- ja majapidamisriistad.

“Meile oli hädasti vaja sellist hoonet, kus saame hoida suuremaid esemeid, praegu on näiteks mereseltsi jõujaamas ajutiselt hoiul regi ja hobuvanker,” seletas Kihnu muuseumi juhataja-varahoidja Maie Aav, avades vastse kuuri välisust.

Muuseumikuuri ehitas OÜ Kihnu Puukoi ja ümbrusesse kenasti sulanduva hoone katuse all on jäänud panna veel põrand, siis saab mahukad eksponaadid juba sinna hoiule tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles