Pärnumaa õpilased käisid ettevõtetes tööeluga tutvumas

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tutvuti näiteks Pajo trükikoja igapäevatööga.
Tutvuti näiteks Pajo trükikoja igapäevatööga. Foto: Urmas Luik

Sindi gümnaasiumi 10. ja 11. klassi õpilased tutvusid KredExi karjääriretkede raames Pärnumaa ettevõtete karjäärivõimalustega. Tutvuti AS Pajo ja OÜ LV Metalli tööga.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Jarmo Liiveri sõnutsi avaneb tänu karjääriretkede projektile suurepärane viis noortele näidata, et nad saavad pärast õpinguid oma kodukandis sobiva karjääri valida või ise ettevõtjaks hakata. "Sellist kogemust, mida õpilased saavad otseses kokkupuutes tööandjatega, pole õpilastel koolipingist kuidagi võimalik saada. Karjääriretked ongi võimalus tööelu oma silmaga näha. See aitab noorel karjäärivalikuid paremini teha," kõneles Liiver.

Sindi gümnaasiumi õpilaste kinnitusel aitasid teemaretked silmaringi avardada. "Põnev oli vaadata, kuidas kasutatakse tehnoloogiat ja võetakse kasutusele järjest efektiivsemaid seadmeid. Meile meeldis näha eri ametites oma ala tegijaid, kel on ülesannete täitmiseks kindlad oskused ja teadmised," rääkisid noored. "Saime teada, et tööandjad hoolitsevad oma töötajate eest, selleks et neil oleks ettevõttes hea töötada."

Kolmandat retke korraldab KredEx. Karjääriretked toimusid üheksas maakonnas: Harjumaal, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Pärnu-, Viljandi-, Saare-, Tartu-, Valga- ja Võrumaal. Karjääriretki rahastas Euroopa Liit Euroopa regionaalarengu fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles