Nädalavahetusel saab kauplustes toitu annetada

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank.
Toidupank. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna ja homme toimuvad toidupoodides juba traditsiooniks kujunenud toidupankade jõulukuised toidukogumispäevad. Toimetulekuraskustes perede tarbeks saab annetada toitu 47 kaupluses kogu Eestis, Pärnus viies kaupluses.

Söögipoolist korjatakse kauplustes reedel 13–19 ja laupäeval 12–19. Pärnus kogutakse toitu Mai, Suurejõe ja Ülejõe Selveris, Maksimarketis, Rimi hüpermarketis.

Toidupank teeb koostööd firmadega, et päästa kaubandusest ja tootmisest see toit, mida müüa ei õnnestu, ja jagab selle abivajajatele. Toidukogumispäevad on üle-eestiline heategevusaktsioon, mis annab just eraisikutele võimaluse aidata kohalikke puuduses elavaid peresid. Tänavused toidukogumispäevad toimuvad juba kaheksandat aastat järjest.

Detsembri toidukogumispäevad kaasavad üle 800 vabatahtliku, kes aitavad kahe päeva jooksul kauplustes aktsiooni korraldada. Kogutud toiduained transporditakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus need priitahtlike abil ladustatakse. Iga toidupank jagab kauba iganädalaste toiduabipakkidena allpool toimetulekupiiri elavatele peredele. Jõulukuistel toidukogumispäevadel annetatu hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba pühade ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles