Räämal tuleb folklooripidu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääma folklooripeol astuvad teiste seas üles Pärnu Lõõtspillihaigete Seltsi moosekandid.
Rääma folklooripeol astuvad teiste seas üles Pärnu Lõõtspillihaigete Seltsi moosekandid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval, 3. veebruaril kell 13 toimub Pärnus Nooruse majas 22. Rääma folklooripidu.

Selle aasta pidu on pühendatud Eestile. Kingituse Eesti Vabariigi 100. aastapäeval puhul teevad kõige pisemad räämakad: Rääma kooli lapsed, kes esitavad Eesti rahvatantse ja Oskar Lutsu juba üle sajandi tagasi kirjutatud näitemängu "Kapsapea". 3. klassi tantsulastele on tantsud selgeks õpetanud Ulla Helin-Mengel ja 6. klassi näitlejaid juhendab õpetaja Heli Buht.

Kohale tulevad väärikad folkloorirühmad Mesilane, Kunglarahvas, Kaera-Jaan, Rannalised, et üheskoos tuulutada meie pärimuse aardekirstu parimaid palu.

Rääma folklooripeol astub esimest korda üles vast loodud ansambel Pärnu Spelmanslag Erhard Ohlhoff’i eestvedamisel, kes toob rahvapillidel muusikalise kingituse meie naabermaade rahvamuusika varasalvedest.

Pärnu Lõõtspillihaigete Seltsi koondunud suur hulk lõõtsamängijad tuleb samuti peole ja hoolitseb selle eest, et tantsupõrandal jätkuks rõõmu ja lusti kõigile.

Folklooripidu korraldab Pärnu aianduse ja mesinduse selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles