Lihula mehed teevad Baltikumis kuivsegudega ilma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääneranna vallas valmivatest toodetest rääkis AS Uninaksi tegevdirektor Margo Kohava.
Lääneranna vallas valmivatest toodetest rääkis AS Uninaksi tegevdirektor Margo Kohava. Foto: Urmas Luik

Piirimuutuse järel saime Pärnu maakonda ettevõtte, mis on üks suuremaid kuivsegude tootjaid Baltikumis. See firma on AS Uninaks, mis jääb Pärnu poolt Lihulasse sõites hüvakätt kõrgendikule, kus nõu­kogude ajal oli Haapsalu KEKi (kolhoosidevaheline ehituskontor) tootmisbaas ja tegutses KEKi Lihula osakond. Seda aega meenutab muude hoonete hulgas betooni­tsehhi kõrge neljakandiline torn, nagu olnuks siin keskaegne linnus.

“Lihulasse on kõvasti investeeritud, kogu see “mägi” on nüüdseks ära ostetud ja ega see ole olnud odav lõbu ... Ikka tehase rajamine ju,” möönab Uninaksi omanik ja juha­taja Guido Piksar.

Piksari jutu järgi ulatub tehase rajamise mõte Vene aega, mil ta ise töötas ehitussektoris. Tolleaegseid võimalusi kasutades püstitas mees oma väikeettevõtte egiidi all kolhoosiehitajate maa-alale kaarhalli ja soetas esimesed tootmisseadmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles