Maanteeamet hoiatab: ilma- ja teeolud muutuvad väga keeruliseks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetuisk maanteel.
Lumetuisk maanteel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maanteeameti hoiatuse järgi on täna õhtuks ilmaprognooside kohaselt oodata lumesadu ja tuisku, keeruliste teeolude ja libedusega tuleb arvestada hommegi.

"Nii maanteeamet kui hooldelepingupartnerid on tuisuks valmis: jälgime teeilmaprognoose, teeilmajaamade näite ja teeme patrullsõite, kuid saabuvates ilmaoludes võib tavapäraste sõiduolude taastamine võtta rohkem aega," ütles maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa.

Amet palub liiklejatelt kannatlikkust ja soovitab sellistes oludes oma sõidud edasi lükata.

"Kui seda ei ole võimalik teha, siis valida ilmale vastav sõidustiil, vältida möödasõite, hoida pikivahet ja arvestada, et pidurdusteekond võib märkimisväärselt pikeneda. Keerulisemad võivad sõiduolud olla kõrvalmaanteedel, mille hooldustsükli aeg on pikem võrreldes suuremate teedega," edastas asutus.

Tee- ja sõiduoludega tasub enne sõidu alustamist tutvuda portaalis Tark Tee.

Teeolud muutuvad halvaks, paiguti eriti halvaks alates hilisõhtust lumetuisu ja tugeva tuule tõttu. Lumetuisk levib läänest homseks üle kogu Eesti.
Teeolud muutuvad halvaks, paiguti eriti halvaks alates hilisõhtust lumetuisu ja tugeva tuule tõttu. Lumetuisk levib läänest homseks üle kogu Eesti. Foto: Teeilmakeskus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles