Pildid: uus linnabuss teeb Pärnus proovisõitu

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AS Sebe katsetab Pärnu linnaliinidel kolme nädala jooksul Scania moodsaimat linnabussi Citywide LF.

Tegemist on demobussiga, mille Scania komplekteeris ja katsetada pakkus. Katseaja jooksul proovitakse järele, kuidas buss sobib Pärnu linnaliinidele ja üldisemalt Eesti linnade ühistranspordisüsteemi.

Bussi uuenduslikest nüanssidest võib nimetada läbipaistvaid katuseluuke, salongi soojuse tagamiseks topeltklaase peale sõitjate salongi kõikidel ustel. Samuti saab sõitja vajadusel kiiresti telefoni laadida tänu USB-väljunditele bussi salongis. Sõitjate salongis visuaalselt meeldivama keskkonna loomiseks on sisustusmaterjalid valitud mustrilised ja harmoneeruvad ja käsipuud valmistatud roostevabast terasest. Bussi mootor on äärmiselt keskkonnasäästlik. Tänu kõige moodsamale tehnoloogiale sisaldavad selle bussi heitgaasid kuni kümme korda vähem kahjulikke ühendeid, kui on lubatud kõige rangemate normidega.

Katsetamise ajal teenindab valge buss enamasti linna enim koormatud liine nr 14, 15, 16 ja 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles