Pildid: vaadake, millise ilme saab jaanipäevaks Rüütli plats

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli plats peaks saama uue ilme Võidupühaks.
Rüütli plats peaks saama uue ilme Võidupühaks. Foto: KAMP Arhitektid.

Pärnu kesklinnas Rüütli platsil ja selle ümbruses algavad 21. märtsil rekonstrueerimistööd, mis peaksid lõppema 18. juunil.

Pärnu linnavalitsus valis Rüütli platsi ja selle ümbruse uuendajaks YIT Infra Eesti ASi, millega sõlmitakse 1,3 miljoni eurone platsi ja selle ümbruse uuendamise leping. Riigihankel esitas pakkumuse neli ehitusettevõtjat, kellest YIT Infra Eesti pakkumus oli kõige odavam.

Uue ilme saavad Rüütli plats, platsiga külgnev Rüütli tänav kuni vastasmajadeni ja Aia tänav Rüütli ja ringristmiku vahel. Aia tänavalt kaob üks sõidutee rida, laiendatakse jalakäijate ala, uuendatakse tänavakatet, valgustust, välimööblit ja haljastust.

Purskkaevu väljanägemine ei muutu. Rüütli plats kaetakse hallide graniitplaatidega, seda ümbritsevad platsiga samas tasapinnas kõnniteelõigud hallide betoonkividega. Paigaldatakse 29 istepinki, 20 jalgrattahoidlat, 41 tänavavalgustusposti, lillekastid ja kuusejalg.

Rüütli plats peaks saama uue ilme võidupühaks.
Rüütli plats peaks saama uue ilme võidupühaks. Foto: KAMP Arhitektid.

Ringi ja Aia tänava vahelisel Rüütli tänava lõigul piiratakse autoliiklust. Linnavalitsuse liiklusspetsialisti Toomas Tammela sõnutsi pannakse tänava mõlemasse otsa tõkispostid, mis sõltuvalt aastaajast ja platsil toimuvatest üritustest kas üles tõstetakse või alla lastakse. „Talvel peaks seal autoga sõita saama, suvel pole kindel,“ lausus Tammela.

Rüütli ja Ringi tänaval võib tulevikus parkida tänavaga paralleelselt. Aia tänava kesklinna-poolsel küljel lõpetatakse parkimine. „Parkimiskohti on Rüütli tänava lõpus ja Vanapargi tänaval,“ ütles planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel.

Ehitustööde tellija ja arendaja on Pärnu linnavalitsus. Arhitektuurse osa on koostanud KAMP Arhitektid OÜ, Rüütli platsi teedeehitusliku osa, veevarustuse ja kanalisatsiooni, elektri-, side- ja välisvalgustuse osa K-Projekt AS, haljastuse Inomatic OÜ ja väikevormide konstruktiivse osa Pikoprojekt OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles