Sadam lõpetas põhiturniiri võiduga rivaali üle

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Markus Post tegi kaksikduubli: 16 silma ja kümme resultatiivset söötu.
Siim-Markus Post tegi kaksikduubli: 16 silma ja kümme resultatiivset söötu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alistas võõrsil Rapla Avis Utilitase 80:73 ja kindlustas põhiturniiril viienda koha.

Esimese viie minuti järel oli matš 10:10 viigis, kuid siis tegi Pärnu 8:0 spurdi ja võitis avaveerandi 18:15. 

Teisel mänguperioodil haarasid pärnakad kindlalt mänguohjad ja hoidsid Raplat kolm minutit kuival. Hästi sekkus vahetusest Rannar Raap. Mitmel korral surus palli ülevalt alla Nemanja Miljkovic. Mängujuhi Siim-Markus Posti arvel oli lühikese ajaga juba viis resultatiivset söötu. 

15 minutilise mängu järel oli Rapla visketabavus vaid 20 protsenti (4/20). Vastaste keskmängijalt Devonte Upsonilt meelitati juba avapoolajal välja neli isiklikku viga.

Kuigi pärnakad mängisid selgelt paremini, siis skooris see ei kajastunud. Kaks minutit enne avapoolaja lõppu sopsasid raplakad kaks kolmest ja seis oli 30:30 viigis. 

Esimene poolaeg Pärnule 34:32.

Teisel poolajal võrdsete heitlus jätkus: 25 minutilise mängu järel oli Pärnu ühega taga, kuid veerandi lõpuks Siim Saaremäeli sireeniviskest kolmega peal (54:51). 

Viimasel veerandil oli kord üks tiim korviga peal, kord teine. Igatahes käis Rapla Sadolini spordihoones kompromissitu võitlus. Kui korraks sai Rapla juba neljaga ette, teenis vastaste loots Aivar Kuusmaa tehnilise vea, mille tulemusena sai Pärnu ühe rünnakuga koguni kuus silma ja pääses kahega ette.

Neli minutit enne mängu pani Post kolmese ja Pärnu oli seitsmega peal (73:66). Rapla tuli 90 sekundit enne mängu viie punkti peale, kuid Mihkel Kirvese kaks tabavat vabaviset viisid Pärnu taaskord ohutusse kaugusesse - 80:73. Selle skooriga mäng lõppeski. 

Pärnu tiimi resultatiivseimad olid Miljkovic ja Kirves 19 silmaga. Post lisas kaksikduubli: 16 punkti ja kümme resultatiivset söötu.

Kuna Valga meeskond alistas täna TTÜ 85:72 ja TLÜ/Kalev Pärnust enam tabelis kõrgemale tõusta ei saa, siis nüüd on kindel, et Pärnu lõpetab põhiturniiri viiendal real ja play-offis tuleb vastu Valga. Teise veerandfinaalpaari moodustavad Rapla ja TLÜ/Kalev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles