Taaramäe: Peagi algavad mulle sobivad võidusõidud

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe (Direct Energie).
Rein Taaramäe (Direct Energie). Foto: Rein Taaramäe/Facebook

Vändrast pärit rattaäss Rein Taaramäe (Direct Energie) rääkis sotsiaalmeedia vahendusel viimase aja tegemistest.

30aastane Taaramäe osales märtsi lõpus Gran Premio Miguel Indurainil Hispaanias. "Enesetunne oli pigem kehv, kuid see oli ootuspärane, sest sõit toimus halval kuupäeval, arvestades minu varasemat mägedelaagrit. Olin sellega arvestanud ja võtsin sõitu kui treeningut," kirjutas rattur.

Seejärel osales vändralane Prantsusmaal kolmepäevasel velotuuril. "Enesetunne Ardennesil oli pigem hea ja kindlasti oli see hea hüppelaud järgmisteks startideks," lisas ta.

11. aprillil pidi eestlane startima juba järgmisel võistlusel Belgias. "Kui jõudsime raskele lõpuringile, kus oli kurv kurvis ja lühikesi tõuse ning munakivid, sain kiiresti aru, et polegi (eelmisest velotuurist) taastunud," postitas ta.

Möödunud laupäeval osales Taaramäe Prantsusmaa ühepäevasõidul Tour du Finistère'il. "Kaks päeva, mis Belgia ja Prantsusmaa sõidu vahele jäid, ilmutasid juba märke paremast enesetundest," selgitas ta. "Kuna sõit oli jällegi jõuline ja soosis sprintereid, kes jõuavad lühikestel tõusudel kiirendada, siis tiimis jäi minu ülesandeks kaugelt rünnakut proovida ja niiviisi sõit raskeks teha ning teised närvi ajada."

Taaramäe hooaeg jätkub eeloleval pühapäeval Liège–Bastogne–Liège'i ühepäevasõidul Belgias. "Võtan asja rahulikult. Pole midagi kaotada, pigem võita. Vaatan pigem tulevikku. Peagi algavad ka minule sobivad võidusõidud ehk mägisemad velotuurid. Ja mis põhiline: enesetunne läheb paremaks," avaldas vändralane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles