Weekend Festivali aegu käibest suu puhtaks pühkinud rannatoolide laenutaja jättis linnale rendi maksmata, raad kaebas firma kohtusse

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Arvutuste kohaselt tõi mullune Weekend Festival Baltic suvepealinna majandusse kuus kuni üheksa miljonit eurot. Vähemalt üks siinseid ettevõtteid aga leiab, et kümned tuhanded inimesed kohalikku randa meelitanud suurpidustuste tõttu jäi neil saamata kindel teenistus.

Pärnu linnavalitsus kaebas plaaži rannatoolide laenutaja kohtusse ja nõudis osaliselt tasumata jäänud rendi eest koos viivisega 4327 eurot ja 52 senti. Kostja OÜ Arkini esindaja arvates pole hagi põhjendatud, kuna mulluse Weekend Festivali tõttu jäänud rannatoolide laenutajal teenimata arvestatav summa: vähemalt 2737 eurot ja neli senti.

Pärnu maakohus rahuldas rae hagi suures osas. Arkin peab maksma linnale 3693 eurot ja 52 senti. Sellest 1624 eurot ja 24 senti moodustab viivis. Lepingu järgi on maa valdajal õigus küsida võlgnetava summa iga tasumisega viivitatud päeva eest pool protsenti.

Linnavalitsuse ja rannatoolide laenutaja vahel 2015. aastal sõlmitud lepingus on kirjas seegi, et rentnik peab tasuma suvehooajal linnale 50- ja 80ruutmeetrise rannaala eest kokku 3450 eurot. Mullu suvel aga tegi rentnik tasaarvestuse ja jättis väiksema territooriumi eest kohustuse üle 2000 euroga täitmata.

Linnavara ja heakorrateenistuse jurist Taavi Käärid täpsustas, et see ala paikneb naisterannas, kuhu muidu pääseb Mere puiesteed pidi. Rannapeo ajal tuli minna ringiga. Teine Arkini renditud äritsemise piirkond jäi festivalialast Mai poole.

Arkini juhatuse liikme Aivar Mäesoo sõnutsi oli naisterand täiesti suletud. Sinna pääses muuli juurest. Muuli äär on sageli aga vee all. “Korra üritasin minna, vesi hakkas jõudma juba kubemeni, siis loobusin,” seletas Mäesoo.

Mäesoo märkis, et ühest küljest Weekend Festival talle väga meeldib. Teistpidi segavat see kohalikke väikeettevõtjaid. “Aga pigem olen poolt,” täpsustas ta.

Ettevõtja rõhutas, et ürituse korraldajad ei puutugi selle vaidluse puhul asjasse. “Linnavalitsus annab oma maa rendile ja peab garanteerima, et asjad toimivad,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles