Noorte kergejõustiku karikavõistlused tõid Pärnusse rohkesti kõrgeid kohti

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustik. Foto on illustratiivne.
Kergejõustik. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval Tartus Tamme staadionil noorte kergejõustiku Eesti karikavõistlustel jõudsid pärnakad poodiumile üheksal korral.

Võisteldi U20 vanuseklassis, ent kaasa tohtisid teha ka U18 ja U16 eaklassi sportlased. Kokku selgus 32 karikavõitjat ja võistles 315 noort sportlast 29 klubist.

Tütarlaste 200 meetri jooksus triumfeeris SK Altiuse sportlane Ann Marii Kivikas ajaga 24,98. Resultaat tähistab uut isiklikku rekordit ja teistkordset Euroopa meistrivõistluste normatiivi täitmist. Eesti naiste hooaja edetabelis tõusis Kivikas selle ajaga kolmandaks, U18 vanuseklassi edetabelit asus ta nüüd juhtima.

Noormeeste 100 meetri sprindi kiireim oli 11,10ga Henri Sai (SK Altius), kes edestas järgmist 28 sajandikuga. Sai oli väle ka 200 meetri jooksus, kus ta saavutas teise koha ajaga 22,19.

4x100 meetri teatejooksus tuli Altiuse kvartett Sander Arusalu, Hanno Tamm, Marko Kaare ja Henri Sai kolmandaks 43,79ga. Sama koha 48,62ga said selle klubi tüdrukudki: tiimi kuulusid Anete Siman, Ramona Eliis Aleksandra Metsäranta, Cleer Põldsaar ja Kivikas.

Noormeeste vasaraheites ei leidunud vastast SK Altiuse sportlasele Herman Mõlderile, kes viimasel katsel lennutas heitevahendi 56,79 meetri kaugusele. Esimesed kolm katset ei läinud tal kirja. Teise koha saavutas Niidupargi KJK liige Mihkel Lepaste 53.86ga.

Vägevalt esinesid vasaraheites tütarlapsedki, kes tõid suvepealinna kaksikvõidu: Niidupargi KJK esindaja Gertu Küttmann heitis vasara 43,10 meetri kaugusele ja tema klubikaaslane Anna Maria Pajuste tuli 41.30ga teiseks.

Üldvõidu nii noormeeste kui neidude arvestuses saavutas Audentese SK. Altius jäi noormeeste seas neljandaks ja neidude arvestuses kaheksandaks. Niidupargi KJK oli vastavalt 12. ja 14.

TULEMUSED

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles