Tour d‘ÖÖ juubelituur jõuab Pärnugi

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattatuur Tour d'ÖÖ.
Rattatuur Tour d'ÖÖ. Foto: www.ev100.ee/et/suvenadal

Tour d’ÖÖ rattatuur teeb “Eesti Vabariik 100” suurel suvenädalal tiiru peale kogu Eestile ja 20. augustil jõuab ka Pärnusse.

„EV 100” suvesündmuste keskmes on kogukonnad, koosolemine ja tähistamine,“ sõnas “EV 100” programmi juht Maarja-Liisa Soe. „100 sõitjaga alustanud ratturite ühissõit teeb juubeliaastal tõelise tuuride tuuri. Augustis toimuv Tour d’ÖÖ kulgeb läbi kümne linna ja kutsub koos sõitma tuhandeid inimesi.“

Tour d’ÖÖ kaaskorraldaja Tõnis Savi selgitust mööda on tuuri eesmärk algusest peale olnud edendada Eesti ratta- ja liikluskultuuri. “Oleme ühissõite nüüdseks korraldanud juba kaheksa aastat ja Eesti eri paigus. Selle ajaga on linnades rattaga liiklejate hulk märgatavalt tõusnud ja tuuride tuuriga tahamegi näidata, et meid, rattureid, on veel rohkem. Kuna sõidud toimuvad kogu Eestis, on võimalik riigile jalgrattaga tiir peale teha ja sel moel teisigi suure suvenädala sündmusi nautida,“ rääkis Savi. 

“EV 100” suur suvenädal kestab 17.–25. augustini ja ratturite ühissõidud toimuvad selle raames 17.–26. augustini kümnes linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles